JOHAN AS’ARI TAK SANGKA DARIPADA SUKA-SUKA KINI RAIH PEND4PATAN . GUNA BEKAS KURMA UNTUK SANDAR TELEFON SEMASA BUAT LIVE DI TIKT0K.

JOHAN AS’ARI TAK SANGKA DARIPADA SUKA-SUKA KINI RAIH PEND4PATAN . GUNA BEKAS KURMA UNTUK SANDAR TELEFON SEMASA BUAT LIVE DI TIKT0K.

Johan atau Johan Ariff As’ari, 37, berkata, disebabkan sudah hampir tiga bulan tidak mempunyai sebarang tawaran berlakon, dia hanya cuba mengikut trend untuk menghasilkan konten di TikT0k.

jl9

“Sebelum ini dah tiga bulan saya tid4k ada job, dua minggu saya buat siaran langsung di TikT0k, saya tak sangka boleh mendapat pendapatan daripada situ.

BERMULA sebagai suka-suka, pelakon Johan As’ari tidak menyangka tind4kannya aktif di laman sosi4l TikT0k boleh memberinya pendapatan sampingan yang lumayan.

“Malah, kalau mengikut ranking, saya berada di kedudukan 46 terbaik di Malaysia,” katanya kepada mStar.

Johan berkongsi perkara itu ketika ditemui pada majlis pelancaran menandatangani hubungan kerjasama diantara Kamisempoi International Agensi

(TikT0k) dan kelab wanita ikon Malaysia kempen CSR ‘Are you ok?’ yang diadakan di Quill City Mall, Kuala Lumpur pada Sabtu.

Johan mula meraih pendapatan di TikT0k.

“Saya tak ada niat pun nak cari duit dekat TikT0k, hanya nak isi masa lapang disebabkan tidak mempunyai sebarang penggambaran drama.

Tak Sangka Daripada e1675683060818

“Saya hanya sembang bersama peminat dan tak sangka pada hari pertama bermain TikT0k saya menerima banyak hadiah,” ujarnya.

Dua minggu saya buat siaran langsung di TikTok, saya tak sangka boleh mendapat pendapatan daripada situ.

Dalam pada itu, Johan memberitahu dia langsung tidak berniat untuk mencari pendapatan di aplikasi berkenaan tetapi hanya mahu mengisi masa lapang.

Kata Johan, pertama kali melakukan siaran secara langsung di TikTok, dia sudah menerima banyak hadiah yang diberikan daripada peminat.

“Saya siap meng4ku dengan mereka masa buat live, ‘Guys saya minta maaf saya ni bukan profesional. Saya cuma ada satu telefon bimbit. Pemegang telefon pun tak ada hanya sandarkan telefon pada bekas kurma’.

“Benda sama saja yang saya cakap. Saya rasa mungkin itu lebih menarik perhati4n mereka kerana saya lebih spontan,” katanya.

Sementara itu, Johan berkongsi dia hanya bersembang secara spontan bersama peminat di TikT0k dan bukannya mempunyai satu topik khusus untuk dibualkan.

Kata Johan, mungkin peminat lebih suka pendekatan seperti itu yang membuatkan mereka tertarik untuk menonton siaran secara langsung yang dilakukannya.

Sumber : Mstar

Leave a Comment