Gelagat Kucing Berjalan Atas Rumput Buat Ramai Tergelak, Muka Seakan Konpius Fikir Dia Kucing Atau Ular

Gelagat Kucing Berjalan Atas Rumput Buat Ramai Tergelak, Muka Seakan Konpius Fikir Dia Kucing Atau Ular

Pada masa sekarang, tidak dinafikan terdapat ramai kucing belaan manusia yang jenis ‘indoor’ dan mungkin ada diantaranya yang jarang atau langsung tidak pernah melihat rumput.

Screenshot 2022 04 07 at 10.40.16 PM

Jika kita melihat atau merasai pengalaman berada di satu tempat buat pertama kali seperti pertama kali melancong ke luar negara, mungkin ada perkara yang membuatkan kita berasa kagum dan juga rasa was-was.

Menerusi satu video tular yang dimuatnaik oleh @rostikadewi4 itu, kelihatan seekor kucing oyen yang dikatakan sudah agak lama tidak keluar atau dibawa keluar rumah.

Mungkin itulah yang dirasai oleh kucing berwarna oren ini apabila berlekakuan agak aneh ketika berada diatas rumput.

Di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dan tergelak melihat gaya kucing ini berjalan. Ada juga yang menyamakan cara berjalannya seperti haiwan lain seperti buaya, ular dan kura-kura.

Dalam video itu, kucing berkenaan kelihatan tidak biasa berjalan di atas padang yang luas itu dan kelihatan was-was dan mungkin juga sedikit takut.

y

Akibatnya, kucing itu seolah-olah bertukar menjadi buaya atau ular apabila berjalan dengan gaya seperti merangkak , mengensot atau meyusur diatas rumput dan tidak berjalan seperti kucing normal.

Malah ada yang berseloroh mengatakan ini semuanya aneh kerana biasanya kucing ‘oyen’ ini agak dikenali dengan sifatnya yang nakal dan berani, tapi yang ini macam takut-takut pula. Antara komen-komen netizen:

yyy

Apa-apapun, kucing ini tetap kelihatan comel kan.

Sumber : sajagempak

 

Leave a Comment