eTunai Belia Rahmah – CARA BAYARAN & JUMLAH BANTUAN

eTunai Belia Rahmah – CARA BAYARAN & JUMLAH BANTUAN

eTunai Belia Rahmah – CARA BAYARAN & JUMLAH BANTUAN – Sedia maklum, pembayaran bantuan e-Dompet belia akan bermula pada bulan Jun ini.

Ia mengikut pengumuman yang dibuat oleh Perdana Menteri yang mengatakan pembayaran akan dibayar pada Jun ini.

eTunai Belia Rahmah

eTunai Belia Rahmah

Sebuah bantuan kewangan yang dikenali bantuan e-Dompet akan diberikan kepada setiap mahasiswa dan belia berdasarkan kelayakan yang ditetapkan.

Bantuan ini mula diperkenalkan pada tahun 2020 dan diteruskan sehingga tahun ini.

Pembayaran bantuan ini akan diuruskan oleh Kementerian Kewangan Malaysia.

Semak sini: BANTUAN RM600 – KATEGORI LAYAK BANTUAN RM600

CARA BAYARAN

eTunai Belia Rahmah, buat setakat ini, pihak MOF dengan kerjasama kementerian terlibat kini dalam proses memuktamadkan dengan penyediaan perkhidmatan e-dompet berhubung pembangunan sistem data program ini termasuk keperluan pengajian sebelum pelancarannya pada hujung Jun.

Penerimaan bantuan boleh ditebus melalui aplikasi e-Dompet yang akan diberitahu kemudian.

Semak juga: STR Fasa 3 – TARIKH BAYARAN & KATEGORI YANG TERIMA BAYARAN

JUMLAH BANTUAN

Selain itu, para belia (bukan mahasiswa) berumur 18 hingga 20 tahun turut bakal menerima bantuan ini sama seperti tahun-tahun sebelum.

eTunai Belia Rahmah. Bantuan berjumlah RM 200 diberikan kepada mahasiswa yang berkelayakan dan tidak terhad kepada mahasiswa berusia 18 hingga 20 tahun sebagaimana pengumuman Perdana Menteri.

OBJEKTIF BANTUAN

Bantuan ini dapat membantu meringankan beban dan berhadapan kos sara hidup yang turut meningkat di kampus.

TARIKH BAYARAN

Walaubagaimanapun, tarikh rasmi belum diumumkan setakat ini.  Pembayaran kemungkinan besar akan mula dibayar pada pertengahan bulan atau selewatnya-lewatnya penghujung bulan Jun.Bayaran akan bermula pada Jun ini.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Join telegram: Portalsemakan

Leave a Comment