Lebih 200 Kursus Latihan Industri PERCUMA Untuk Rakyat Malaysia: e-LATiH Kursus Terbuka Secara ONLINE

Kursus Pembelajaran Kursus Online e-LATiH

e-LATiH Menawarkan Kursus Percuma Secara Online

Bagi mereka yang berminat, terutamanya fresh-grads yang sedang mencari kerja, atau lepasan SPM yang sedang menunggu panggilan universiti, ini adalah peluang keemasan untuk mengembangkan kemahiran anda!

Bina masa depan anda dengan mempelajari kemahiran-kemahiran seperti web developing, marketing & innovation, bahasa dan banyak lagi.

Hab e-pembelajaran baru, e-LATiH, dilancarkan oleh Tabung Pembangunan Sumber Manusia (HRDF) sebagai sebahagian daripada usahanya untuk membantu rakyat Malaysia dalam tempoh sukar memerangi COVID-19 ini untuk membolehkan masyarakat bersiap sedia untuk masa depan dengan mengakses ratusan pengembangan kemahiran dan kandungan berasaskan pendidikan.

hr     hrxx

Bila saya boleh mengambil kursus percuma e-LATiH ini?

Usaha kolaborasi antara HRDF dan Go1, salah satu agregator e-pembelajaran antarabangsa terbesar, HRDF mengatakan e-LATiH akan tersedia untuk semua rakyat Malaysia bermula dari 6 Februari 2021 hingga 5 Februari 2022.

“Melalui kolaborasi ini, e-LATiH akan memberi manfaat kepada rakyat Malaysia dengan akses percuma ke lebih dari 200 kursus latihan yang digerakkan oleh industri yang disesuaikan dengan keperluan industri Malaysia. Oleh kerana kursus ini disediakan oleh agregator bukan keuntungan antarabangsa, kursus untuk masa ini adalah dalam bahasa Inggeris, ”katanya dalam pernyataan bersama yang dikeluarkan oleh HRDF dan Kementerian Sumber Manusia, di sini hari ini.

hr3hr5

Bagaimana cara untuk mengambil kursus ini?

Dengan lebih daripada 200 dan lebih sumber pembelajaran tanpa had PERCUMA yang tersedia, tindakan proaktif anda hari ini dapat membawa anda ke peluang menakjubkan yang akan anda lalui.

Semua rakyat Malaysia terutamanya pencari kerja digalakkan untuk mengakses kursus latihan dalam talian percuma di https://elatih.hrdf.com.my/.

Sila daftar akaun dan sahkan emel anda sebelum memulakan kursus yang dipilih.

hr1

hr4

hr2

 

Lebih 200 Kursus Latihan Industri PERCUMA Untuk Rakyat Malaysia! – Kursus Terbuka Secara ONLINE

HRDF diharapkan dapat menambahkan lebih banyak kandungan dalam beberapa minggu akan datang dalam pelbagai bahasa termasuk Bahasa Melayu.

Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan mengatakan inisiatif ini dibuat untuk mendorong rakyat Malaysia menerapkan pembelajaran dan pemerolehan pengetahuan sebagai sebahagian daripada rutin harian mereka.

 

Baca juga: SEMAKAN DAN PERMOHONAN GKP 3.0 GERAN KHAS PRIHATIN 3.0 di sini.

Selamat maju jaya!

Leave a Comment