Deepavali: KPM umum cuti tambahan sekolah 2022

Deepavali: KPM umum cuti tambahan sekolah 2022

Deepavali: KPM umum cuti tambahan sekolah 2022 – Bagi kategori Kumpulan A, ia terdiri daripada sekolah-sekolah di negeri Johor, Terengganu, Kelantan dan Kedah.

Deepavali: KPM umum cuti tambahan 2 hari kepada sekolah. Bersempena cuti perayaan Deepavali yang akan disambut 24 Oktober ini, Kementerian Pendidikan (KPM) telah memperuntukkan cuti tambahan selama dua hari kepada sekolah-sekolah di Malaysia mengikut kategori kumpulan iaitu Kumpulan A dan Kumpulan B.

Manakala kategori Kumpulan B pula ialah sekolah-sekolah di negeri Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Labuan dan Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Untuk mengetahui lebih lanjut tarikh penting cuti Deepavali berserta dua hari cuti tambahan yang diberikan, Sinar Bestari kongsikan sebagai panduan bersama.

– 23 Oktober 2022 (Ahad) – Cuti Tambahan KPM (Kumpulan A)
– 22 Oktober 2022 (Sabtu)
– 25 Oktober 2022 (Selasa) – Cuti Tambahan KPM (Kumpulan A dan B)
– 26 Oktober 2022 (Rabu) – Cuti Tambahan KPM (Kumpulan B)
– 24 Oktober 2022 (Isnin) – Cuti Deepavali

Akhir sekali, Sinar Bestari menasihatkan kepada ibu bapa, guru dan pelajar yang ingin pulang ke kampung atau bercuti dapat merancang perjalanan sebaik mungkin bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

Baca Sini: Semakan Permohonan i-Akaun KWSP 2022

Baca Juga: Tarikh Bayaran BKM Tambahan RM500

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Sumber: Infonet

Deepavali

Leave a Comment