CARA TEBUS MYSALAM TERKINI 2022

CARA TEBUS MYSALAM TERKINI 2022

CARA TEBUS MYSALAM TERKINI 2022 – MySalam merupakan satu inisiatif takaful perlindungan kesihatan percuma yang menyediakan perlindungan takaful untuk golongan berpendapatan rendah iaitu B40 menerusi Dana Amanah MySalam.

Perlindungan ini adalah untuk membantu dan memudahkan kehidupan rakyat yang layak untuk menjalani kehidupan normal apabila berhadapan dengan kekangan kewangan dengan penyakit yang dihidap.

Terdapat sebuah bantuan kewangan berjumlah RM 8,000 yang boleh anda dapatkan pada bulan September ini. Bantuan tersebut adalah secara automatik TERUTAMA kepada penerima BKM tanpa perlu membuat apa-apa permohonan.

Terdapat cara TEBUS MYSALAM bantuan kewangan berjumlah RM 8,000 yang boleh anda dapatkan pada bulan September ini.Bantuan tersebut adalah secara automatik

TEBUS MYSALAM: Jumlah bantuan yang diberikan menerusi program MySalam adalah menerima bayaran RM 8,000 one-off atau menerima bayaran harian untuk tempoh 14 hari maksimum dalam setahun pada kadar RM 50 sehari atau RM 700 setahun.

Individu dan pasangan berumur 18 sehingga 65 tahun, Individu dan pasangan berumur antara 40 hingga 65 tahun dan pendapatan tahunan RM 24,000 dan ke bawah, Individu Orang Kurang Upaya (OKU) berumur antara 18 hingga 65 tahun dengan pendapatan tahunan RM 24,000 dan ke bawah.

Baca Sini: Tarikh Pembayaran BKM Fasa3

CARA TEBUS MYSALAM

TEBUS MYSALAM: Memandangkan MySalam adalah bantuan secara automatik, ia bermaksud anda hanya perlu menyemak sama ada anda layak atau tidak sahaja.

Penerima BKM/BPR/BSH khususnya B40 akan layak secara automatik dan akan terus dimasukkan ke sistem MySalam.  Untuk semakan kelayakan, anda boleh terus rujuk ke portal rasmi MySalam dengan hanya memasukkan nombor Kad Pengenalan https://www.mysalam.com.my/b40/info/.

Kesemua penerima yang layak dimaklumkan melalui sistem SMS. Sekiranya anda layak tetap tidak mendapat pemakluman melalui SMS anda boleh ajukan masalah ini melalui e-mel rasmi – [email protected] atau talian hotline – 1-300-888-938.

Untuk pengetahuan anda, anda berhak untuk menerima bantuan MySalam sekiranya anda didiagnosis 1 daripada 45 penyakit yang terkandung dalam MySalam. Ini adalah sebilangan penyakit yang akan MySalam ‘cover’

– Alzheimer
– Pembedahan otak
– Koma
– AIDS Gejala Penuh
– Angin Ahmar / Strok
– HIV
– Jangkitan HIV
– Kanser
– Serangan jantung
– dan lain-lain

Sekiranya anda lulus untuk menerima MySalam, bayaran akan terus dikreditkan dalam masa beberapa hari. Oleh itu, anda boleh menerima bantuan tersebut pada September ini.

Baca juga: KWSP Pengeluaran Khas RM10000 2.0

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Sumber: Kerjasemasa

CARA TEBUS MYSALAM TERKINI 2022

Leave a Comment