Cara Mohon Bantuan Aidilfitri Tahun 2023

Cara Mohon Bantuan Aidilfitri Tahun 2023

Cara Mohon Bantuan Aidilfitri Tahun 2023 – Bantuan Khas Kewangan Aidil Fitri Penjawat Awam adalah bantuan Hari Raya bagi menghargai jasa dan pengorbanan penjawat awam dalam menyampaikan perkhidmatan kepada Keluarga Malaysia.

Cara Mohon Bantuan Aidilfitri Tahun 2023. Menerusi pembentangan Belanjawan 2023 lalu, Kerajaan telah bersetuju untuk menyalurkan Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri sebanyak RM700 kepada semua penjawat awam Gred 56 ke bawah termasuk lantikan kontrak selain RM350 juga akan disalurkan kepada pesara Kerajaan.

Menurut Menteri Kewangan, pemberian ini adalah bagi menghargai jasa dan pengorbanan penjawat awam dalam menggalas tanggungjawab menyampaikan perkhidmatan kepada rakyat terutamanya semasa negara mengharungi tempoh yang penuh cabaran ini.

Pengumuman pemberian Bantuan Khas Kewangan Aidil Fitri adalah salah satu langkah keprihatinan Kerajaan dalam membantu mereka membuat perancangan awal dan persiapan bagi menyambut Hari Raya.

Semak Juga: Permohonan STR FASA 2 Bujang 2023, Semakan & Jumlah Bayaran

Join Telegram: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Tarikh Bayaran Bantuan Khas Aidilfitri

Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri 2023 akan dibayar kepada penjawat awam yang layak pada bulan April 2023.

Jumlah Bayaran
Penjawat awam – Gred 56 dan ke bawah termasuk kakitangan di bawah skim Contract of Service, Pegawai Sambilan Harian serta lantikan di bawah ;

MyStep – RM700
Pesara Kerajaan – RM350

Cara Mohon Bantuan Aidilfitri Tahun 2023

 

Leave a Comment