Cara Mencarum KWSP Sendiri

Cara Mencarum KWSP Sendiri

Cara Mencarum KWSP Sendiri- Tahukah anda? Kini anda boleh mencarum KWSP sendiri walaupun anda tidak bekerja ataupun bekerja sendiri dan berikut kami kongsikan cara untuk mencarum.

Cara Mencarum KWSP Melalui Maybank2U

Sebelum memohon, pastikan anda mempunyai butiran berikut: No. Ahli KWSP, Nombor Kad Pengenalan dan Nama Penuh dan Mempunyai Maybank2U serta Mempunyai baki dalam akaun (tiada jumlah minimum, had maksimum adalah RM60,000 Setahun).

Berikut adalah cara untuk mencarum melalui melalui Maybank2U:

Mencarum KWSP
Mencarum KWSP
  • Klik pada tab “Pay” dan pilih untuk bayar kepada “Payee”
Mencarum KWSP
Mencarum KWSP
  • Tuliskan “EPF” dan pilih “EPF”
Mencarum KWSP
Mencarum KWSP
  • Kemudian pilih “Self Contribution” untuk jenis akaun. Isikan maklumat yang diperlukan seperti No. Ahli KWSP, Nama dan No. Kad Pengenalan.

Cara Carum KWSP Sendiri 4

-Untuk buatkan ianya dibayar secara bulanan, tandakan butang “Set Recurring” dan klik “Pay”

Cara Carum KWSP Sendiri 5

Pastikan semua info adalah betul dan sahkan transaksi dengan Secure2u dan selesai

Begitu mudah kan? lepas ni tak perlu ke kaunter KWSP untuk membuat urusan secara manual. Maklumat lanjut mengenai i-Saraan atau caruman sendiri serta bank yang boleh buat urusan caruman KWSP boleh baca DI SINI

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Sumber: mysumber.tv

Leave a Comment