Cara Daftar ASB Online Menggunakan MyASNB

Cara Daftar ASB Online Menggunakan MyASNB

Cara Daftar ASB Online Menggunakan MyASNB. ASNB telah membangunkan satu sistem yang di panggil MyASNB.

Dengan adanya sistem sebegini sangat memudahkan kita untuk melakukan urusan dengan ASNB dan yang paling penting bagi mereka yang baru hendak merancang untuk membuat pelaburan dengan ASNB sudah tidak perlu pening kepala untuk meredah hujan panas semata-mata mahu melakukan transaksi di kaunter ASNB.

ASB online juga adalah kemudahan yang di sediakan oleh ASNB untuk kemudahan mereka yang melabur di dalam ASNB. Ia supaya dapat mmeudahkan mereka untuk terus membuat pelaburan di dalam ASNB.

Cara Daftar ASB

Sebelum kita hendak menggunakan perkhidmatan myASNB, kita perlu mengemaskini maklumat peribadi kita seperti nombor telefon bimbit, alamat e-mel dan alamat surat menyurat melalui mana-mana cawangan ASNB atau ejen sah ASNB dengan terlebih dahulu.

Begitu juga dengan jika anda hendak mendaftar ASB. Kini anda sudah boleh mendaftar ASB online dengan menggunakan portal ASNB.

Termasuklah untuk mereka yang mahu kemaskini maklumat diri seperti nombor telefon, alamat surat menyurat dan sebagainya.

Kalau dahulu untuk mengemaskini segala maklumat diri, kita perlu lakukan secara manual yang makan masa tetapi dengan anda MyASNB anda boleh kemas kini maklumat maklumat ASB online dengan sangat mudah dan menjimatkan masa.

Tapi macam mana nak buat pendaftaran ASB online dengan menggunakan MyASNB? Jom kami terangkan caranya:

1- Buka Laman Web Rasmi

Untuk mendaftar ASB online, pastikan anda mendaftar di laman Web Rasmi MyASNB jangan sesekali mendaftar menggunakan pihak ke tiga atau mana-mana website yang meragukan. Ini kerana, ia melibatkan maklumat peribadi anda. Ini kerana, ia boleh menyebabkan maklumat peribadi aakan dapat kepada pihak yang tidak bertanggungjawab dan boleh di salah gunakan. Jadi, daftar di website rasmi sahaja.

cara daftar asb

2- Mula Mendaftar

Untuk mula membuat pendaftaran, anda perlu klik ikon “daftar di sini”. Kemudian ia akan keluar terma dan syarat sebelum anda mendaftar. Baca terma dan syarat tersebut dengan teliti. Terma dan syarat tersebut sangat penting sewaktu anda hendak mendatar akaun MyASNB supaya tidak berlaku salah faham nanti.

cara daftar asb

3- Mula Isikan Butiran

Di sini, anda perlu isikan segala maklumat cara daftar asb anda yang di perlukan seperti nombor telefon. Isi dengan penuh berhati-hati dan jangan tergopoh gapah. Ini kerana, segala maklumat yang di perlukan sangat penting untuk memudahkan proses anda log masuk nanti. Antara detail yang di minta ialah nombor telefon dan nombot TAC yang akan di hantar ke SMS mengikut nombor yang telah anda daftarkan. Setelah selesai membaca sagala terma dan syarat dan anda klik setuju. Langkah, untuk daftar ASB online yang setrusnya, anda akan di bawa ke halaman maklumat nombor teleefon.

cara daftar asb

4- Mula Mencipta ID log Masuk

Kemudian, Cara daftar asb selanjutnya. tibalah proses yang terakhir iaitu mula mencipta ID untuk anda login. Di sini, anda perlu mengisi maklumat yang lebih detail seperti, ID anda, password anda dan kata kunci keselamtan.

Tujuan dia adalah supaya anda mudah untuk log masuk nanti. Tetapi harus di ingatkan, segala maklumat anda seperti soalan keselamatan id dan juga password anda kepada orag lain.

Ini kerana, jika hilang dan dapat kepada orang lain ia akan di salah gunakan. Untuk soalan keselamatan dan password pastikan yanga anda boleh ingat supaya anda mudah untuk log masuk nanti.

cara daftar asb

Kesimpulanya, dengan adanya portal MyASB ia sangat memudahkan kita untuk mendaftar ASB online. Jadi, kemudahan dengan yang ada di dalamnya berkenaan dengan cara daftar asb, ia sangat memudahkan kita semua untuk terus melabur di dalam ASNB. Jadi, gunakanlah kemudahan yang sedia ada ini dengan sebaiknya. Ia sangat membantu dan menjimatkan masa kita semua.

Baca Juga : Info Permohonan & Pengeluaran Wang I-Citra KWSP

Lihat Juga : Syarat Kelayakan Permohonan Rumah Prima Terkini 2022

Leave a Comment