Berita Baik Buat Pencarum KWSP Dalam Masa Terdekat

Berita Baik Buat Pencarum KWSP Dalam Masa Terdekat

Berita baik untuk pencarum KWSP, pihak kerajaan akhirnya bersetuju akan pertimbangkan pengeluaran Khas bagi Pencarum KWSP 2.0 dalam masa terdekat. Perkara ini diumumkan oleh Timbalan Menteri Kewangan Kewangan II, YB Tuan Mohd Shadar Bin Abdullah ketika berucap di dalam Dewan Rakyat pada Isnin lalu.

Pencarum KWSP

Baca juga: Pengambilan jawatan kosong Pentadbiran terkini di Universiti Malaya

Menurut Timbalan Menteri Kewangan ll, YB Tuan Mohd Shahar Bin Abdullah menyatakan bahawa Kerajaan bersetuju untuk mempertimbangkan Pengeluaran KWSP 2.0. Semua input-input berkaitan bagaimana untuk kerajaan perhebat dan pertingkatkan nilai simpanan KWSP sedang dikaji rapi untuk pastikan KWSP menjadi insurans pada mereka yang bekerja.

Menurut Tuan Mohd Shahar lagi, sudah pasti Pencarum KWSP 2.0 juga adalah antara salah satu perkara yang sedang kerajaan pertimbangkan pada masa sekarang. Buat masa ini, kerajaan sedang teliti menangani masalah bagaimana peluang pekerjaan di pasaran, kadar gaji minimum diberikan kepada majikan dan seterusnya kerajaan juga mahu bantu buka saja sektor formal atau tidak formal supaya kadar kesedaran perancangan pasaran dan celik kewangan rakyat Malaysia dapat Kerajaan optimumkan sebaiknya.

Satu petisyen sebagai tanda sokongan terhadap Pengeluaran Khas KWSP 2.0 telah dilancarkan pada Julai lalu mencatat rekod seramai 80,448 orang telah menandatangani petisyen tersebut. Kempen ini dilancarkan oleh rakyat yang juga merupakan ahli KWSP tanpa penglibatan dari mana-mana pihak politik. Kesimpulannya, Pencarum KWSP bagi langkah tersebut sangat diperlukan untuk melangsungkan kehidupan harian mereka yang terkesan dengan keadaan ekonomi sekarang. Sebagai tanda sokongan tuntutan pengeluaran Khas KWSP 2.0, anda boleh klik pautan dibawah sebagai tanda sokongan anda.

Pencarum KWSP

PETISYEN UNTUK TUNTUT PENGELUARAN KHAS KWSP 2.0

Perhatian – Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Rujuk Juga: Jawatan Kosong JKR Jabatan Kerja Raya Malaysia Kini Dibuka

Sumber: RUJUKAN ONLINE

Leave a Comment