Bantuan Tambahan RM500 Akan Dikreditkan Kepada Ahli KWSP

Bantuan Tambahan RM500 Akan Dikreditkan Kepada Ahli KWSP

Bantuan Tambahan RM500 Akan Dikreditkan Kepada Ahli KWSP – Ketika sesi pembentangan Belanjawan 2023, pihak Kerajaan telah bersetuju akan memberi caruman tambahan kepada pencarum Kumpulan Simpanan Wang Pekerja (KWSP) sebanyak RM500 (Akaun 1) kepada ahli yang layak.

Ia melibatkan peruntukan hampir RM1 bilion yang akan diberikan kepada hampir dua juta ahli berumur antara 40 hingga 54 tahun yang akan diberi tambahan dalam akaun 1.

Kini Belanjawan 2023, Malaysia Madani adalah berlandaskan enam perkara: kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan.

Dengan itu, Tema Membangun Malaysia MADANI, Belanjawan 2023 akan memastikan langkah yang lebih mampan dan terangkum berpaksikan keadilan sosial di samping menggerakan usaha reformasi pentadbiran dan tatakelola baik.

Bantuan Tambahan RM500 Akan Dikreditkan Kepada Ahli KWSP

Bantuan Tambahan RM500 Akan Dikreditkan Kepada Ahli KWSP

Syarat Kelayakan
Berikut adalah syarat kelayakan yang telah ditetapkan bagi menerima caruman tambahan RM500 ini :

– Warganegara Malaysia
– Berumur 40 hingga 54 tahun
– Simpanan KWSP kurang daripada RM10,000

Pengeluaran Caruman Tambahan RM500
Mengikut maklumat rasmi, ahli KWSP yang layak menerima insentif tambahan ini boleh membuat pengeluaran pada waktu tempoh matang.

Selepas ahli berumur 55 tahun dan keatas, pencarum yang berumur kurang daripada 55 tahun tidak boleh membuat pengeluaran tersebut.

Semak Juga: Jawatan Kosong Pos Logistics Berhad

Join Telegram: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Bantuan Tambahan RM500 Akan Dikreditkan Kepada Ahli KWSP

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Leave a Comment