Bantuan Secara Automatik RM700 Terkini 2022

Bantuan Secara Automatik RM700 Terkini 2022

Bantuan Secara Automatik RM700 Terkini 2022. Berita baik buat seluruh rakyat Malaysia kerana Skim Perlindungan MySalam akan diperluaskan kepada para penerima BKM yang layak bermula pada tahun 2022.

Skim bantuan ini bertujuan untuk membantu memudahkan kehidupan mereka yang berpendapatan rendah untuk menjalani kehidupan normal apabila berhadapan dengan cabaran kewangan dengan penyakit yang dihidap.

Berikut dikongsikan cara untuk menebus bantuan RM700 MySalam, Penerima BSH/BPR akan secara automatik layak, mereka akan terus dimasukkan ke dalam sistem MySalam.

Semua penerima yang layak akan dimaklumkan menerusi sistem SMS Tetapi jika anda layak namun tidak menerima SMS, anda boleh menghantar emel di [email protected] atau hubungi talian 1-300-888-938

Berikut adalah merupakan senarai penyakit yang membolehkan anda atau keluarga anda untuk menebus bantuan MySalam:

(Meningitis Bakteria, Alzheimer / Demensia teruk, Kanser, Pembedahan Otak, Koma, AIDS Gejala Penuh, Serangan Jantung, Jangkitan HIV, dan Stroke / Angin Ahmar).

Berikut dikongsikan manfaat yang bakal diterima oleh para pemohon yang layak adalah seperti Menerima bayaran RM8,000 yang diagihkan dalam masa yang akan diumumkan.

Menerima bayaran harian untuk tempoh 14 hari setahun pada kadar RM40 sehari atau RM700 setahun.

Berikut adalah merupakan syarat kelayakan yang perlu anda ketahui sebelum melakukan permohonan:

Individu yang berumur antara 18 tahun sehingga 65 tahun dan pasangan. Individu berumur antara 40 tahun sehingga 65 tahun dan pendapatan tahunan kurang RM24,000.

Individu OKU berumur antara 18 tahun sehingga 65 tahun dengan berpendapatan RM24,000 setahun. Untuk Semakan boleh dilakukan menerusi pautan rasmi MySalam di https://www.mysalam.com.my/b40/info/ Dan semak penyakit-penyakit kritikal yang lain – boleh rujuk DI SINI

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Baca Sini: Permohonan Bantuan Zakat Pelajar UiTM 2022

Baca Juga: Bantuan Kewangan Belia RM 1,200 Sebulan, Syarat Kelayakan

Bantuan

Leave a Comment