Bantuan Program SAVE 3.0 RM400 2022

Bantuan Program SAVE 3.0 RM400 2022

Program SAVE 3.0 RM400 Bantuan Kredit Shopee RM400 Mulai November 2022. Kerajaan kini telah melancarkan Program Kecekapan Pencapaian Kelestarian (SAVE) 3.0, menawarkan baucar diskaun sehingga RM400 dalam pembelian barangan elektrik yang cekap tenaga.

Untuk makluman, program ini adalah kesinambungan daripada program SAVE 1.0 dan SAVE 2.0 sebelum ini. Ia menggalakkan lebih ramai pengguna mendapatkan produk penjimatan tenaga, pada masa yang sama menyumbang kepada penjimatan bil elektrik.

Berikut adalah maklumat lanjut tentang cara menebus baucar diskaun RM400.

KWSP Pengeluaran Khas 2.0 Akan Diluluskan

Bantuan Lesen Keluarga Malaysia 2022: Info Ringkas & Panduan Permohonan

APAKAH PROGRAM SAVE 3.0?

Program e-rebat maksimum RM400 untuk isi rumah yang membeli peralatan cekap tenaga yang telah menjalani ujian prestasi untuk peralatan cekap tenaga yang menerima label kecekapan tenaga 4 atau 5 bintang daripada Suruhanjaya Tenaga (ST).

Program SAVE 3.0 RM400 Syarat kelayakan untuk mendapatkan baucar JIMAT 3.0 adalah seperti berikut:

Rebat ini terhad kepada satu akaun sahaja untuk pembelian untuk tahun 2022 berdasarkan ‘siapa cepat dapat’.

Program ini hanya diberikan kepada warganegara Malaysia dan pemegang akaun elektrik tarif domestik yang berdaftar dengan syarikat utiliti seperti Tenaga Nasional Berhad (TNB), Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB), Sarawak Energy Bhd (SEB) dan NUR Power layak memohon.

Penerima e-rebat untuk Program SAVE 2.0 tidak layak untuk memohon kategori satu Program SAVE 3.0.

Pembelian boleh dibuat secara fizikal di kedai elektrik dan pasar raya berdaftar serta dalam talian melalui platform e-dagang yang diiktiraf seperti Shopee, Lazada dan PG Mall.

Untuk makluman anda, Program Save 3.0 ini terbahagi kepada dua kategori iaitu:

– Kategori 1: Peti Sejuk atau Penghawa Dingin; dan – Kategori 2: Televisyen atau Mesin basuh atau ketuhar gelombang mikro atau periuk

Untuk maklumat lanjut, Program SAVE 3.0 RM400 layari:

Lazada : https://www.lazada.com.my/program-save

Untuk penebusan manual, sila rujuk senarai kedai elektrik berdaftar di pautan berikut: www.saveenergy.gov.my (Bawa IC dan bil elektrik untuk menebus baucar ini).

Program SAVE 3.0 RM400

Program SAVE 3.0 RM400

Leave a Comment