Bantuan Lesen Percuma Memandu Bermula Tahun Ini 2023

Bantuan Lesen Percuma Memandu Bermula Tahun Ini 2023

Bantuan Lesen Percuma Memandu Bermula Tahun Ini 2023. Pengumuman Belanjawan 2023 telah dibuat pada 24 Februari bersamaan hari Jumaat.

Pelbagai jenis bantuan dan inisiatif untuk rakyat yang memerlukan dan akan dilaksanakan bermula tahun ini. Salah satunya adalah bantuan lesen secara percuma yang dilaksanakan bermula tahun ini.

BANTUAN LESEN PERCUMA : Objektif utama pelaksanaan bantuan khas julung kali ini adalah untuk membantu rakyat terutama para belia yang tidak mampu membayar untuk pengambilan lesen tertentu.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan pelaksanaan bantuan lesen memandu percuma kepada setiap rakyat Malaysia yang layak.

Semak sini: Program Bantuan Lesen Keluarga Malaysia – Info dan Cara Mohon

Semak juga: Bantuan Lesen Memandu, Jenis Insentif Bantuan MyPSV 2023

SENARAI BANTUAN LESEN

Untuk pengetahuan anda, bukan semua jenis lesen memandu dibantu oleh kerajaan. Hanya terdapat 4 jenis lesen memandu terlibat di dalam Bajet 2023 yang akan dibantu oleh kerajaan.

  • Ujian memandu motosikal kelas B2
  • e-Hailing
  • Teksi
  • Bas

Tetapi untuk kos-kos lain pengambilan lesen belum diumumkan. Boleh jadi turut berada dalam bantuan tersebut ataupun rakyat turut bakal membayarnya kecuali ujian memandu. Untuk pengetahuan anda, Perdana Menteri umumkan bantuan percuma hanyalah untuk UJIAN MEMANDU sahaja.

SYARAT KELAYAKAN & PERMOHONAN

Mengenai syarat kelayakan pula belum diumumkan setakat ini. Tetapi apa yang kami pastikan kemungkinan besar bantuan lesen percuma ini akan diberikan kepada individu yang tergolong dalam kategori memerlukan seperti B40 dan lain-lain.

Mengenai syarat kelayakan pula belum diumumkan setakat ini. Tetapi apa yang kami pastikan kemungkinan besar bantuan lesen percuma ini akan diberikan kepada individu yang tergolong dalam kategori memerlukan seperti B40 dan lain-lain.

Untuk pengetahuan anda, program bantuan lesen percuma ini baru sahaja diumumkan semalam. Oleh hal demikian, hal-hal mengenai cara permohonan bantuan belum diumumkan setakat ini. Pihak kerajaan akan mengeluarkan panduan permohonan dalam masa akan datang. Kami akan kemas kini dari masa ke masa.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Join telegram

Bantuan Lesen Percuma

Leave a Comment