Mohon Bantuan Laptop 2022 Percuma Untuk B40

Bantuan Laptop 2022

Untuk makluman, bantuan Laptop 2022 Percuma ini adalah bertujuan untuk memudahkan urusan para pelajar untuk meneruskan pembelajaran secara atas talian (online) dan membantu meringankan beban keluarga golongan b40.

Ikuti maklumat lengkap seperti di bawah ini untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan bantuan laptop percuma ini. Semoga bermanfaat.

Kementerian Pengajian Tinggi KPT telah mengumumkan bantuan yang melibatkan Pakej Pelan Data Percuma dan juga peranti siswa (laptop) FREE untuk kumpulan dan golongan pelajar IPT B40 di Malaysia.

CARA MOHON BANTUAN PELAN DATA PERCUMA B40

Untuk pengetahuan anda, semua pelajar ataupun mahasiswa Institut Pengajian Tinggi (IPT) layak untuk memohon bantuan ini tanpa mengira sama ada mereka adalah merupakan pelajar Politeknik, Kolej Komuniti, IPTS dan Universiti Awam (UA).

Berikut adalah merupakan cara memohon bantuan pelan data percuma B40:

  • Anda perlu pergi ke bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) pusat pengajian anda.
  • Jika anda layak menerima bantuan ini, anda akan diberikan kad sim secara percuma.
  • Semoga berjaya!

Bantuan Laptop 2022

CARA MOHON BANTUAN LAPTOP 2022 PERCUMA B40

Cara mohon bantuan laptop 2022 b40 boleh dilakukan dengan cara klik pautan di bawah mengikut jenama laptop yang anda inginkan:

  • Laptop Jenama Acer : https://store.acer.com/en-my/promotion/students
  • Laptop Jenama Samsung : https://www.samsung.com/my/
  • Laptop Jenama Apple : https://www.apple.com/my/education/higher-education/

NOTA: Sama ada anda layak untuk dapat secara percuma bantuan ini, anda boleh bertanyakan secara terus kepada pihak HEP pusat pengajian anda masing-masing.

KERAJAAN JANJI BERI PERANTI TERBAIK

Tan Sri Annuar Musa yang juga merupakan Menteri Komunikasi dan Multimedia turut menyatakan bahawa ”sebanyak 450,000 peranti dijangka akan diedarkan untuk tahun ini melalui tiga fasa pemberian”.

”Dalam masa sama, pihaknya juga memberikan jaminan, peranti yang akan diberikan adalah yang berkualiti tinggi, dan bukan ‘cap ayam’.

Saya harap pada minggu pertama Jun, kita mula mengedarkan tablet kepada mereka yang memohon yang mungkin akan membabitkan beratus ribu anak muda siswa siswi.

Mereka akan mendapat tablet berkualiti tinggi bukan cap ayam… Saya jamin kita akan beri kualiti yang terbaik,” katanya.

Sumber: Salamkerjaya.com

Myinfokerja.com

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan dengan “ Bantuan Laptop 2022 Untuk Golongan B40 ” sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Lihat Channel Web Myinfokerja.com untul Lebih banyak info bantua lain seperti KWSP dan Lain-lain lagi

Bantuan Laptop 2022

Leave a Comment