Dapatkan Secara Automatik Bantuan Kewangan RM400

Dapatkan Secara Automatik Bantuan Kewangan RM400 & PROGRAM SAVE 3.0 & OBJEKTIF BAUCAR

Dapatkan Secara Automatik Bantuan Kewangan RM400. Dapatkan Secara Automatik Bantuan Kewangan RM400Cara tebus bantuan kewangan RM 400 secara autmatik, program save 3.0, objektif baucar, jumlah bantuan, syarat kelayakan,kategori baucar,cara tebus. Shopee dan kerjasama Kementerian Tenaga & Sumber Asli (keTSA) melancarkan sebuah bantuan atau baucar kepada pengguna Shopee yang layak.

Sebelum ini, terdapat Program Save 1.0 dan Save 2.0. Kehadiran program Save 3.0 boleh dikatakan sambungan kepada program sebelum ini. Untuk pengetahuan,pembelian yang dibenarkan adalah untuk barangan elektrik yang menerima label 4 dan 5 bintang yang disahkan oleh Suruhanjaya Tenaga. Berikut adalah objektif kepada pemberian baucar tersebut kepada pengguna yang layak. Meningkatkan jumlah 4 dan 5 bintang peralatan elektrik di pasaran. Memberi peluang kepada pengguna untuk membeli barangan 4 dan 5 bintang melalui Shopee.

Bantuan Kewangan RM400

SYARAT KELAYAKAN & CARA TEBUS BAUCAR

Berikut ialah syarat kelayakan yang ditetapkan untuk memohon Bantuan Kewangan RM400 . Mestilah Warganegara Malaysia dan Pemilik akaun elektrik domestik berdaftar dengan Tenaga Nasional Berhad (TNB), Sabah Electricity SDN BHD (SESB), Sarawak Energy Bhd (SEB) dan NUR Power sahaja yang layak. Baucar boleh ditebus melalui kedai elektrik dan pasar raya atau secara dalam talian seperti Shopee, Lazada dan PG MALL. Penerima Save 2.0 tidak layak menerima Save 3.0 Kategori 1. Sedia maklum, Permohonan Bantuan Kewangan RM400 boleh dilakukan secara fizikal dan dalam talian, berikut ialah panduan untuk penebusan bantuan kewangan RM 400 secara automatik.

TEBUS DALAM TALIAN & TEBUS FIZIKAL

Cari SAVE 3.0 di Shopee / PG MALL / Lazada. Berbual dengan penjual untuk dapatkan baucar tersebut. Sekiranya layak, penjual akan memberikan baucar SAVE 3.0
Masukkan baucar tersebut pada bahagian Baucar Kedai ketika daftar keluar pembelian tersebut.

Untuk tebusan secara manual, anda perlu hadir ke kedai elektrik berdekatan, semak kedai yang terlibat disini. hadir bersama Kad Pengenalan dan bil elektrik untuk membuat penebusan baucar

KATEGORI BAUCAR & JUMLAH BANTUAN

Berikut adalah kategori-kategori baucar untuk membuat penebusan. Kategori baucar hanya terbahagi kepada 2 iaitu Kategori 1 : Pembelian Peti Sejuk / Pendingin Hawa (RM 200) Kategori 2 : Pembelian TV / Mesin Basuh / Ketuhar / Gelombang Mikro / Periuk Nasi (RM 50 / RM 100 / RM 200). Pengguna Shopee berpeluang untuk menerima baucar daripada Shopee dan keTSA berjumlah RM 400

TARIKH PELAKSANAAN

Pelaksanaan program ini dilakukan sepanjang tahun 2022 bermula Januari 2022 sehingga Disember 2022.

Perhatian – Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Sumber: Kerjaya

Leave a Comment