Tarikh Bayaran Bantuan Kewangan Aidilfitri 2022

Tarikh bayaran Bantuan Kewangan Aidilfitri

Bayaran Bantuan Kewangan Aidilfitri Menurut Menteri Besar Selangor,  bayaran akan disalurkan pada tarikh 27 April 2022, Rabu.

  • 27 April 2022, Rabu.

Bantuan Kewangan Aidilfitri

Diharapkan pemberian bantuan kewangan ini akan dapat memudahkan dan memeriahkan lagi sambutan Hari Raya Aidilfitri masyarakat, khususnya para penduduk Selangor.

Lihat Juga Bantuan i-Sejahtera RM200 Untuk B40

Jumlah Bayaran Bantuan Kewangan Aidilfitri

Bantuan Khas Kewangan (BKK) ini pada asasnya melibatkan sumbangan kewangan sebanyak satu bulan gaji atau minimum RM1,000 kepada semua penjawat awam negeri Selangor.

Malah, BKK turut disalurkan kepada Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN); Speaker; Timbalan Speaker; Ahli Dewan Negeri; pengurusan tertinggi dan anggota perkhidmatan kerajaan negeri yang gajinya dibayar oleh Kerajaan Persekutuan.

Bantuan Kewangan Aidilfitri

JOIN TELEGRAM: mohonkerjaya

Bantuan Insentif RM1,000 Bantuan Kewangan Aidilfitri

Dalam pada itu, pihak Kerajaan Negeri juga telah bersetuju untuk memberikan Insentif Rahmah Ramadan Selangor sebanyak RM1,000 kepada pemimpin masyarakat seperti Pengerusi MPKK; Pegawai Perhubungan Kampung Baru, Bagan, Tersusun, Ketua Komuniti India, Setiausaha MPKK dan Penyelia Wanita Berdaya Selangor (WBS).

Manakala, RM500 pula diberikan kepada Penggerak Belia Selangor (PeBs) dan para penggerak masjid iaitu Nazir, Imam, Siak dan Bilal atas dedikasi mereka pengimarahan masjid-masjid sepanjang bulan Ramadan yang mulia ini.

Lebih Banyak Info Terkini Melalui Telegram: portalsemakan

Sumber: Salamkerjaya

MyInfokerja

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan dengan “ Bantuan Kewangan Aidilfitri ” sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih

Leave a Comment