Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa

Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa

Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa –

Kerajaan akan memperluaskan bantuan e-Wallet 2023 kepada semua mahasiswa di negara ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, ini supaya bantuan itu dapat dimanfaatkan golongan tersebut.

Semak Juga: Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Personel MyStep 2023

Mohon Juga: Sumbangan Tunai Rahmah (STR) Fasa 3: Jumlah bayaran, senarai penerima & tarikh dikreditkan

Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa

Bantuan e-Wallet RM200 diperluas

“Saya akan putuskan supaya e-Wallet boleh dimanfaatkan semua mahasiswa. Okay, puas hati,” katanya ringkas pada sesi dialog bersama mahasiswa Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini, hari ini.

Terdahulu, isu tersebut dibangkitkan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UiTM Melaka selepas mendapati bajet 2023 yang dibentangkan Anwar sebelum ini dengan kategori penerima bantuan e-Wallet berjumlah RM200 kepada mereka berusia 18 hingga 20 tahun.

Ini menyebabkan sebahagian umur mahasiswa tidak mendapat manfaat selain tidak boleh memohon bagi kategori bujang. –KOSMO!ONLINE

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa

Leave a Comment