Bantuan e-Tunai Belia Rahmah RM200

Bantuan e-Tunai Belia Rahmah RM200

Bantuan e-Tunai Belia Rahmah RM200  – Sama seperti tahun sebelumnya apabila Bajet 2022 dibentangkan, Bantuan e-Wallet 2023 untuk belia akan diteruskan pada tahun ini. Ia diumumkan semasa pembentangan Bajet 2023 baru-baru ini oleh Perdana Menteri Dato Seri Anwar Ibrahim pada 24 Februari 2023

Apa yang menarik mengenai e-Tunai tahun ini adalah ia menawarkan kadar bantuan tambahan sebanyak RM200 berbanding RM150 sebelum ini sahaja.

e-Tunai dijenamakan kepada e-Tunai Belia Rahmah.

Berdasarkan keprihatinan kerajaan sedia ada terhadap belia di seluruh negara, program e-Tunai bagi tahun 2023 akan diteruskan.

Bagi memupuk pembayaran tanpa tunai, inisiatif ini akan memanfaatkan 2 juta belia yang berumur 18 sehingga 20 tahun.

Untuk makluman, kadar bayaran e-Tunai pada tahun ini akan dinaikkan berbanding kadar sebelumnya.

Bantuan e-Tunai Belia Rahmah RM200

Baca Juga:

Pengeluaran KWSP: ‘Rakyat nak sekarang, bukan 15 tahun lagi’

Cara Mohon Bantuan Anak Pelihara (BAP)RM 500

Kadar Bantuan e-Tunai Belia Rahmah 2023
Bagi memupuk pembayaran tanpa tunai, inisiatif e-Belia rahmah akan dilaksanakan iaitu tawaran kredit e-wallet kepada yang layak:

e-Tunai Belia Rahmah : RM200

Syarat Kelayakan Bantuan e-Tunai Belia Rahmah 2023
Berikut dikongsikan syarat kelayakan bantuan e-Tunai Belia Rahmah 2023:

Belia berumur 18 sehingga 20 tahun: dan
Pelajar sepenuh masa berumur 21 tahun ke atas
Kami akan mengemaskini lebih banyak maklumat mengenai inisiatif e-Belia ini jika terdapat sebarang maklumat baharu mengenainya.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Join Telegram: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Leave a Comment