Bantuan BKM : Semakan & Jadual Pembayaran BKM

Bantuan BKM : Semakan & Jadual Pembayaran BKM – Berikut adalah semakan dan jadual pembayaran bkm mengikut fasa kategori yang dijadualkan. Semak di bawah untuk info lanjut berkenaan bantuan yang akan diterima.

Bantuan BKM

Ramai yang tertanya-tanya dan mungkin masih keliru, berapa kadar bayaran BKM yang diterima bagi setiap kategori Bujang, Keluarga dan Warga Emas serta pembayaran jadual mengikut fasa kategori yang ditetapkan.

Berikut dikongsikan cara untuk membuat semakan kelayakan bkm dan jadual pembayaran yang akan diterima bagi setiap kategori mengikut fasa pembayaran BKM.

Semakan BKM

Berikut adalah cara untuk membuat semakan bantuan BKM terkini. Ikut panduan yang kami kongsikan di bawah ini.

Log masuk ke bkm.hasil.gov.my dan Klik Semakan Status. Selepas itu, Paparan kelayakan akan ditunjukkan dan Klik maklumat pembayaran untuk lihat status pembayaran bkm anda.

Jadual Pembayaran BKM

Untuk pembayaran bantuan bkm fasa 1 bermula pada 28 Mac 2022 secara berperingkat dan 30 Mac 2022 secara tunai di cawangan BSN.

Bagi fasa 2 pula Pembayaran bermula pada 27 Jun 2022 secara berperingkat begitu juga dengan secara tunai di cawangan BSN.

Untuk fasa 3 Pembayaran akan bermula pada September 2022 dan bagi fasa 4 pembayaran akan bermula pada Disember 2022.

Lihat gambar di bawah untuk jumlah pembayaran bkm bagi setiap kategori yang akan di terima.

Bantuan BKM : Semakan & Jadual Pembayaran BKM

Bantuan BKM : Semakan & Jadual Pembayaran BKM

Bantuan BKM : Semakan & Jadual Pembayaran BKM

Untuk maklumat Lanjut mengenai pembayaran BKM Fasa 1 hingga Fasa 4, anda boleh layari pautan di bawah yang kami sediakan.

bkm.hasil.gov.my

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan dari sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Lihat Juga : Syarat & Permohonan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

Lihat Juga : Bantuan Tambahan Bkm Rm500 & Kadar Bayaran Terkini 2022

Leave a Comment