Bantuan Barang Dapur: Semakan & Cara Memohon

Bantuan Barang Dapur: Semakan & Cara Memohon bantuan barangan dapur untuk isi rumah yang layak menerima program mykasih atau dikenali sebagai bantuan barang dapur.

Bantuan Barang Dapur

Kepada yang belum daftar lagi program ini anda masih belum terlambat. Tawaran masih lagi terbuka luas kepada semua.

Ini kerana sasaran kerajaan adalah bagi bantu sejumlah 300,000 di seluruh negeri di Malaysia. Jadi masih ramai lagi yang boleh dapatkan atau claim bantuan ini. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Semakan Bantuan

Jika anda layak, anda akan dapat satu sms dari pihak Mykasih mengatakan anda layak sebarang salah seorang dari penerima bantuan barang dapur RM300 atau anda boleh juga semak secara online melalui link pautan di bawah ini yang kami sediakan.

Untuk tarikh bayaran elaun bantuan RM100 sebulan selama 3 bulan berturut-turut sejumlah RM300 akan diberikan secara berpertingkat mengikut negeri untuk anda belanja secara cashless menggunakan mykad anda. Lihat gambar rajah di bawah.

Bantuan Barang Dapur: Semakan & Cara Memohon

Cara Memohon

Pertama sekali jika nama anda sudah tersenarai dalam sistem sebagai penerima bantuan Jabatan Kebajikan Masyarat JKM dan nama anda masuk dalam senarai ekasih serta anda juga anda adalah penerima Bantuan prihatin Raakyat BPR, anda tidak perlu memohon, anda akan terima bantuan barangan dapur asas ini secara AUTOMATIK.

Tetapi, jika nama anda tidak tersenarai dalam sistem JKm atau ekasih. Kami sarankan anda daftar permohonan baru dalam sistem online bantuan rasmi JKM dan Ekasih. Caranya klik pautan di bawah yang kami sediakan seperti.

Cara Tebus Bantuan

Jika anda layak, bermula perjalanan anda berbelanja barang keperluan asas di kedai runcit dan pasaraya dengan duit bantuan elaun RM100 sebulan secara cashless menggunakan mykad anda.

Anda boleh claim barang dan tebus bantuan barangan dapur Rm300 ini di pasaraya Econsave, The Store, Mydin, 99 Speedmart, Giant, Pacific, Milimewa, Lotus Stores (Tesco), kedai runcit samada di Putrajaya Sabah Sarawak Melaka Negeri Sembilan Kuala Lumpur KL Labuan Kelantan Terengganu Perlis Pahang Kedah Perak Selangor Pulau Pinang Penang dan Johor.

Bantuan Barang Dapur: Semakan & Cara Memohon

Semoga perkongsian bagaimana cara daftar permohonan baru online ini membantu anda baik anda yang tinggal di Sabah Sarawak Kedah Perlis Terengganu Kelantan Pahang Pulau Pinang Terengganu Johor Melaka Negeri Sembilan Kuala Lumpur Kl Labuan Selangor Perak untuk dapatkan bantuan barang dapur RM300 ini.

Bantuan Barang Dapur: Semakan & Cara Memohon

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan dari sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Lihat Juga : Semakan & Jadual Pembayaran BKM

Lihat Juga : Syarat & Permohonan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

Leave a Comment