Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan

Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan

Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan – Untuk sedia maklum, bantuan i-fitri ini adalah merupakan insentif berbentuk bantuan tunai yang diberikan secara one-off. Bantuan ini bagi membantu mereka yang memerlukan untuk persiapan hari raya aidilfitri tahun ini.

Pihak kerajaan negeri telah membuka permohonan bermula dari 19 sehingga 31 Mac 2023. Permohonan boleh dilakukan secara atas talian (online), syarat kelayakan dan panduan permohonan disediakan di ruangan bawah.

Bantuan I Fitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan. Untuk makluman anda permohonan bantuan i-fitri berjumlah RM300 sekali bayar (one-off) kini dibuka untuk rakyat Malaysia yang berkelayakan sehingga 31 Mac 2023. Pemberian bantuan khas i-fitri ini adalah merupakan salah satu inisiatif yang ditawarkan untuk mereka yang memerlukan.Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan

Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan

JUMLAH & TARIKH BAYARAN BANTUAN I-FITRI
Kepada pemohon (isi rumah) yang layak akan menerima bayaran pada kadar jumlah sebanyak RM300 dan akan dikreditkan secara sekali bayar mulai 17 April 2023.

SYARAT KELAYAKAN
Berikut telah disediakan syarat kelayakan yang telah ditetapkan bagi permohonan bantuan tahun ini seperti dibawah :

– Warganegara Malaysia
– Pemohon merupakan ketua isi rumah (KIR) pendapatan bulanan dibawah RM2,500 (b40)
– Ketua isi rumah (KIR) pendapatan bulanan RM2,500 – RM5,000 (m40)
– Pemohon merupakan rakyat Terengganu yang menetap di negeri tersebut
– Mendaftar dalam sistem Profil Rakyat Terengganu (PRT20)
– Merupakan pengundi berdaftar di Terengganu
– Kepada penjawat awam dan latikkan kerajaan yang menerima elaun tetap secara bulanan tidak layak mohon bantuan ini.

Nota : Permohonan bantuan ini dibuka untuk rakyat negeri Terengganu sahaja, kepada mereka yang berkelayakan disarankan membuat permohonan sebelum tarikh tutup pada 31 Mac 2023.

Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan

Semak Juga: Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa

Mohon Juga: Untuk Semua Isi Rumah Bantuan Bakul Makanan Sehingga RM600

TARIKH BAYARAN I-FITRI
Kepada pemohon yang layak, pihak kerajaan negeri Terengganu akan memberikan bayaran bantuan RM300 ini pada 17 April 2023 bagi persediaan menyambut hari raya puasa tahun ini.

PANDUAN PERMOHONAN BANTUAN I-FITRI
Untuk permohonan bantuan khas sempena menyambut raya aidilfitri ini boleh dibuat secara online, panduan cara mohon telah disediakan. Sila layari laman rasmi iBantuan – DI SINI 

Bantuan AidilFitri RM 300

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.Bantuan AidilFitri RM 300 Dalam Proses Pengkreditan

Leave a Comment