Adira Ikat Peranakan Cukup Dengan 4 Orang Anak

Adira Ikat Peranakan Cukup Dengan 4 Orang Anak

Penyanyi Adira Suhaimi mengakui dia kini sudah ‘tutup kilang’ selepas selamat bersalin anak keempatnya, Ayub secara pemb3dahan pada 29 September lalu.

Susulan itu, Adira, 31, berkata, memadai jika dia dikurniakan dua pasang cahaya mata.

“Cukuplah dengan empat orang anak. Saya sudah lakukan Bilateral Tubal Ligation (BTL) atau ‘ikat p3ranakan’.

“Bukan kerana saya jenis yang ‘subur’ atau bagaimana. Cuma saya sudah empat kali bersalin secara pemb3dahan cae.sarean.

“Jadi mungkin akan ada risik0 kalau saya hamil lagi. Atas sebab tertentu dan nasihat doktor, saya bersetuju (ikat perana.kan). Begitu juga dengan suami.

“Cukuplah dua lelaki dan dua perempuan. Biarlah saya fokus dengan empat orang cahaya mata ini. Alhamdulillah, saya merasakan kehidupan saya sudah lengkap.

“Saya sangat bersyukur dengan apa yang ada sekarang, termasuk di dalam soal kerjaya juga,” katanya kepada MH.

Screenshot 2022 11 11 214318

Adira berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Anjuran Body Flasshh di Hotel JW Marriot, Kuala Lumpur pada Rabu.

Majlis sama turut menyaksikan perlantikannya sebagai wajah wakilan produk BodyFlasshh Drinks, minuman yang mampu mengawal selera makan.

Ditanya mengenai pemilihan nama anak bongsunya, Ayub, Adira menjelaskan dia selesa memilih nama yang senang disebut kepada anak-anak.

“Saya suka nama anak yang ringkas. Mudah untuk kita ingat. Kalau di sekolah pun, orang akan panggil nama pendek juga. Jadi lebih baik untuk saya memudahkan.

“Apa nama yang diberikan, kita pun panggil itu sahaja. Macam Ayub dia tak kan boleh dipanggil pendek lagi kan? Nama tiga anak saya yang lain pun ringkas juga iaitu Anggrek, Asan, dan Anggun,” katanya lagi.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami.

Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih. Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama.

Leave a Comment